torsdag 6. november 2008

Sierra Leone

Hei!
Jeg lager nå en blog som jeg vil bruke i Bo, Sierra Leone.
Her vil jeg fortelle om store og små opplevelser.
Jeg reiser til Brussel søndag den 9. november. Skal på breefing om arbeidsoppgaver.
Tirsdag den 11. november går flyet til Freetown.
Jeg har reisefeber.
Hilsen Torbjørn

6 kommentarer:

Ingunn sa...

Gratulerer med flott blogg! :) Her skal vi følge med på din ferd og lese til øyet blir vått og stort. Cecilie har allerede lagt inn adressen som favoritt. God tur, så venter vi spent på neste blogpost!

Hilsen Ingunn og resten av gjengen

Unknown sa...

Hei Torbjørn
Skal bli spennende å følge deg i S.L. Skaper i allefall ny reiselyst her på kjøkkenet i mørketida.
Take care!
Trond

Astrid sa...

Hei, nå er du framme i Freetown, tenker jeg, og begynner å få et inntrykk av hva du går til. Vi på jobb er spent på å følge bloggen me dine inntrykk. Ellers er vi her for å dele opplevelser, kollegiale og faglige spørsmål når du har tid og behov! God helg, Astrid.

torbjørn sa...

Hei.
Jeg er kommet vel fram til Bo.
"This is Africa".
Det er virkelig som a komme til en ny verden. Forste motet med fodeavdelingen var ganske hardt. Traff pa en helt uvanlig dag endatil her. Mye jeg ma vende meg til.
Forst prover kvinnene a fode hjemme, deretter pa en lokal fodestue, sa pa en MSF fodestue og deretter blir til sendt til avdelingen her i Bo. Bare ekstreme situasjoner som kommer. De har gjerne hatt utslettet mormunn i et dogn eller mer og selvsagt ingen rier lenger.
De mister 3 til 4 modre hver maned. Jeg er ikke vant til dette. Etter protokollen skal vi ikke gjore keisersnitt pa fotal indikasjon, bare pa maternell.
Haper jeg klarer tilpasse meg. Har hatt noen ok dager etter den forste.
Her er varmt, sa hvis noen fryser sa selger jeg varme billigt.
Folk er blide og hjelpsommer og afrikanerne er flotte. Ungen er utrolig blide her.
Jeg bor i et hus sammen med 5 andre. Sosialt og koselig. Men jeg har sa lang vart pa vakt og ma drikke vann mens de andre drikker vin.

PS. Jeg har aldri brukt blogg for. Fikk bare til a skrive kommentar. Trodde jeg skulle oppdatere, men fant ikke ut av det fordi forklaringen her kommer opp pa fransk. Hvis noen kjente bloggbrukere kan skrive en kommentar om hvordan en blogg brukes er jeg glad
Hilsen Torbjorn

torbjørn sa...

Hei
Fikk omstillet siden til norsk og da gikk det greit a oppdatere bloggen

torbjørn sa...

Hilsen fra Bo
Det er en ny varm og fuktig dag her. Utrolig intens tropisk regnskyll i natt. Ellers er det fridag og ikke sa varst.
Som dere forstar ble starten her vanskelig. I tillegg er det en alvorlig konflikt mellom hjelpearbeiderne og afrikanerne. Afrikanerne liker ikke kritikk og har vanskelig for a tilgi. Sa mitt storste problem a opparbeide tillit. Det blir ikke lett for meg, og kanskje umulig. Men jeg vil gjore et forsok til.
Det er faglig utrolig krevende. Accreta, previa, blodninger, uterusruptur. Hadde tvillinger med navlesnorprolaps og matte gjore totalekstraksjon.
Dette var litt fra Bo. Vanskeligere enn jeg kunne innbille meg, stadig spent pa hva neste uke vil gi. Hilsen Torbjorn