torsdag 5. februar 2009

Medisiner

I gar kveld fikk barneavdelingen inn en 12 ar gammel gutt med ketoacidose. (Nyoppdaget diabetes). Insulin finnes ikke i Bo. Sykehuset i Freetown og et katolsk sykehus i en liten by ved grensa til Liberia har insulin. Men begge steder er langt borte. Noen private leger tar inn insulin og selger til sine pasienter. Men insulin er ikke tilgjengelig for fattigfolk. Fattige med diabetes dor i dette landet.

Vi har en kvinne som fodte heime for 1 uke siden. Hun kom inn til oss med en svar blodpropp i laret. Heparin eller andre blodfortynnende medisiner finnes ikke i landet.

Universitetssykehuset i Freetown har skaffet Metotrexat til kvinnen med mola som jeg skrev om tidligere. Sa na haper jeg at vi kan fa et tilbud til henne. Venter bare pa godkjennelse fra MSF om at de vil betale.

1 kommentar:

Astrid sa...

Lettet og glad over at dere har fått tak i MTX. Fælt å tenke på så enkelt kurable lidelser. Vurderte å sende tabl i luene... er jo ikke så flink å strikke så burde bidra med noe ekstra.. Men det hadde vel ikke vært så greit for Marta i tollen. Og blir en typisk aksjon for en enkelt skjebne. Sentimentaliteten er brutalitetens søster er det sagt, noe å tenke over.